Selasa, 3 Mei 2011

From Tumpat to Kota Bharu end up at Pantai Cahaya Bulan


1 mei, hari pekerja maksudnya hari cuti. Ape kate ronda-ronda di sekitar tumpat dan kota bharu


Lawa sekolah di Tumpat


Perjalanan ke Kampung Laut membeli serunding dan gelembung buaya


Di depot keretapi Tumpat


Bandar Tumpat yang tak pernah berubah


Dah nak masuk bandar Kota Bharu. Jalan dah mula jem


Skycrapers of Kota Bharu


Banglo dan apartment yang akan dibina


Apartment sebelah Tune Hotel dah nak siap


5 stars Perdana Hotel juga dah nak siap




Aku berpeluang berkunjung ke pasar lama MPKB dan sebelum ianya diruntuhkan dan peniaga dipindahkan, baik aku snap photos area sini sebagai kenangan


Suram dan lama


jem jem


deretan kedai sebelum merdeka didepan pasar lama MPKB


Area foodie dah banyak kosong. Khabarnya berpindah ke Bazar Tg Anis dan Lembah Sireh


Ada unit yang dah tutup


Cuti memang ramai orang dah merupakan hot spot untuk pelancong asing. Seronok tengok peniaga berhempas pulas explain barangan diorang kat mat saleh






PCB. Orang ramai mandi walaupun ombak aku tengok macam nak ngap orang


2 ulasan:

  1. rindu pasar MPKB, dlu mase kecik2 lepas kelas tuition, selalu gak ajak ayah g makan kat ctu, skunk, sume tgL kenangan...~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yap kita banyak kenangan. Sepatutnya bangunan lama nie patut dipulihara dan dijaga bukannya terus dirobohkan semata-mata atas nama pembangunan

      Padam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...