Khamis, 8 Mac 2012

Macamana Nak Tutup Akaun Facebook

So, korang rase nak berhenti kejap dari dunia Facebook atas sebab mungkin nak exam, so nak fokus, taknak ade gangguan. Takpun korang tengah rush untuk siapkan assigment/paperwork, jadi taknak ade sebarang distraction atau korang memang nak berehat dan taknak ade gangguan dalam otak asyik fikir ape agaknya berlaku dalam facebook. 

Kali nie aku nak share sikit macam mana nak deactive takpun terminate terus akaun Facebook sekalian. 

Pertama, kamu takde niat pun nak tutup akaun facebook tapi sekadar untuk sementara sebab nak fokus seperti contoh ape yang dah aku sebut kat atas. Caranye senang saja. Mula-mula, click pada account menu kat atas sebelah kanan, pilih Security dan click pada Deactivate.

Kamu akan dapati profile dan segala maklumat berkaitan dengan kamu akan diremove dari Facebook. Dan user lain kat Facebook takkan jumpa kamu jika search atau untuk tengok maklumat pasal diri kamu. Kalau kamu dah bersedia nak active balik Facebook, pada Security, click pada reactivate.

Ok, korang rase nak tutup terus akaun Facebook, dah taknak layan dah. Senang saja, lepas kamu click kat Deactivate tadi, send pada Facebook Delete Request kat is.gd/Uptpbf. Yang nie kena tunggu 24 jam untuk betul-betul akaun facebook korang lenyap. 

Sekarang dah tahu cara, korang buleh lah untuk mencuba.


13 ulasan:

  1. pe bnde "gd/Uptpbf" ?? x jmpe pon bnde tu..
    bnde tu kt ne sbnrnye??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang nie

      https://www.facebook.com/help/delete_account

      Itu la maksud is.gd/Uptpbf

      Padam
    2. Tertinggal 'is' sbb tu sedara cari tak jumpa.

      Padam
  2. Maklumat yang sangat berguna.....terima kasih...

    BalasPadam
  3. saya telah pun deactivate fb saya....sebab nk fokus pada pelajaran tingkatan4

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat maju jaya.adik kena blaja rajin2

      Padam
  4. Facebook lma lupa password then diorang antar pasword bru kt no fon tpi no tu dh xpkai email yahoo pon xingt sbb kwan yg bt blh tolong tak mcamna?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmm..kalau dah semua try. Dah tak boleh buat apa lah.sedara x simpan k password tu kat mana2 ??

      Padam
  5. ermm..ada niat nk tuup akaun fb..cuz nk pt3..waste my time..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagus lah.adik fokus dulu pada pt3

      Padam
  6. boleh bantu saya tak? saya ingin tutup sementara fb saya tetapi bila saya masukakn password saya yg saya gunakan utk log in tak boleh pula knapa ya?...

    BalasPadam
    Balasan
    1. mungkin password yg anda masukkan itu silap

      Padam

terima kasih diatas komen anda. Anda jugak digalakkan untuk menghantar sebarang idea dan cadangan untuk memeriahkan dan supaya saya sebagai pemilik blog tak syok sendiri.

Anda digalakkan untuk joint page facebook maafsebut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...