Jumaat, 1 Februari 2013

Progress Certain Projek Kat Kota Bharu,Kelantan

Jom kita intai-intai perkembangan certain projects yang tengah berjalan kat bandarku tercinta Kota Bharu.



1st sekali Hotel Perdana, nampaknye semua dah siap, cumanya nak tunggu masa hotel ini officially launched oleh PNB, owner dia.

Sori sebab gambar blurr sikit tapi takpe sebab nampak jugak

Yang nie clear sikit tapi yang nie diambil bulan lepas dan aman dah pernah share gambar nie kat blog ini hari tu
.


2nd, seterusnya Battuta Ville di tapak bekas bengkel MPKB kat Telipot. Ada kecek-kecek in town [ aman takleh nak sahkan kesahihannya ] yang syarikat yang memajukan Battuta Ville telah pun bertukar tangan dan projek Battuta Ville yang telah lama tergendala akan start balik tak lama lagi.

Mase aman pegi intai ari tu, tapak projek Battuta Ville ditutup kemah kemi

Tapi sempat jugak aman snap dicelah-celah zink kaler hijau tu. Boleh kate takde sebarang aktiviti didalamnya.

Gambaran artist Battuta Ville bila siap kelak

3rd adelah Mydin dan Pavillion Tunjong kat Tunjong. Aman pernah tanya sendiri bila Pavillion Tunjong nak start buat, diorang reply yang construction akan bermula lebih kurang selepas bulan Mac. Mydin pulak ? Entah nak start bila pembinaannya.

Gambar yang aman ambik nie kurang jelas sikit dan diambil melalui jalan belakang menghala ke Pasir Tumboh.


4th, Bandar Satelit Islam Pasir Tumboh. Projek nampak seperti slow walaupun dah lama bermula. Phase 1 dan sebahagian phase 2 sudah pun siap dan dah ade bank, kedai dan perkhimatan lain dibuka disitu. Phase 1c pulak yang mengandungi unit landed houses dah nak siap. Phase 3 iaitu unit apartment tak start apa-apa lagi, begitu jugak dengan phase 4.
mso corp
mso corp
mso corp

Berikut adelah gambar BSIPT yang sempat aman snapped. Yang nie aman ambik sebab tengah dalam pembinaan. Kalau nak tengok yang dah siap boleh ke website MSO CORP


5th, Anjung Vista Apartment yang dah lebih 80 peratus siap dan Sentosa Residences yang baru minggu lepas jea dirasmikan. Aman perasan ade perubahan dibuat pada design Sentosa Residences yang membuatkannya nampak lebih menarik.

5 ulasan:

  1. Aman,
    Teruskan usaha untuk memperkenalkan Kelantan kepada masyarakat umum. Pokcik sendiri menumpang mengenali Kelantan melalui lensa dan tulisan Aman.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih atas sokongan yang diberi oleh Pak Zawi

      Padam
  2. Kalau tau ape2 update ttg pavillion tunjong gtau erk..sy ada book soho satu tp diam je developer ni..kan burn je duit booking..:(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Last time saya lalu situ, keja pembinaan telah pun bermula

      Padam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...