Hantar Resume Tak Kena Tempat, Antara Masalah Fresh Graduate Bila Minta Kerja

Mencari pekerjaan pada zaman sekarang bukanlah mudah, lebih-lebih lagi untuk golongan fresh graduate tanpa pengalaman bekerja. Justeru, resume memainkan peranan penting dalam permohonan yang dihantar, kerana disitulah aspek penilaian oleh majikan akan bermula.
Tapi, percaya atau tidak bukan semua graduan yang apply kerja itu cukup bijak untuk membaca syarat-syarat permohonan yang ditetapkan oleh syarikat. Tak percaya? Jom baca masalah permohonan kerja oleh fresh graduate yang dikongsi oleh lelaki ini.

Apa Tujuan Asal Resume Dihantar ?Baca Iklan Cari Kerja Kosong Tu Betul-Betul !!

Sebab itu penting untuk fresh graduate apply kerja yang suitable dengan apa yang anda belajar. Kalau anda belajar bidang akaun, pohonlah kekosongan dalam bidang akaun, jangan pulak memohon pekerjaan sebagai jurutera. Sudah pasti dari awal lagi resume anda di reject !! Bukan saya yang cakap tapi HR yang cakap.

Sumber : FB Brado 

Resume dah ada tapi tak professional ? Tiada resume untuk apply kerja ? Apa nak dirisaukan sebab kami boleh buatkan untuk anda !! Cover letter pun kami bagi !! Whatspp kami sekarang 0167522320 !!Hantar Resume Tak Kena Tempat, Antara Masalah Fresh Graduate Bila Minta Kerja Hantar Resume Tak Kena Tempat, Antara Masalah Fresh Graduate Bila Minta Kerja Reviewed by Maaf Sebut on Januari 25, 2017 Rating: 5

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.