Khamis, 2 Februari 2017

Bagaimana Nak Dapatkan Jawatan Kosong Di Kelantan Setelah Banyak Kali Mencuba Tetapi Tak Berhasil

Setiap kali saya membantu clients memperbaiki ataupun membuat resume baru untuk mereka (whtspp 0167522320), adalah common untuk mereka bertanyakan kenapa bila mereka sukar untuk mencari jawatan kosong yang sesuai di Kelantan dan kenapakah gaji yang ditawarkan agak rendah. 

Sebenarnya tak sukar untuk mencari kerja kosong di Kelantan. Ianya agak mudah kalau anda tahu caranya. Selalunya saya akan bergantung kepada 3 laman utama ini untuk membantu clients kami mencari kekosongan jawatan di Kelantan. Ianya adalah :

Jobsmalaysia.com
Jobstreet.com
jmckelantan

Ketiga2 laman yang saya mention diatas boleh dikatakan mengemaskini setiap hari kekosongan jawatan berkaitan di Kelantan. Cumanya anda perlu tahu teknik betul untuk dapatkan info yang anda mahukan kerana kesemua laman itu kecuali jmckelantan selalunya akan menyiarkan jawatan seluruh Malaysia. Jadinya anda perlu lebih spesifik dalam melakukan pencarian untuk menjumpai info yang anda mahukan. (whtspp 0167522320 kami untuk edit/buat resume).

Setelah anda dapatkan maklumat berkaitan jawatan kosong Kelantan yang anda mahukan, sudah semestinya anda ingin memohonkan ? Part ini ramai yang gagal. Bukan sebab tak berkelayakan tetapi cara nak memohon tupun dah salah. Sepatutnya time awal2 macam inilah anda perlu menyediakan resume yang terbaik (whtspp 0167522320 kami untuk edit/buat resume) kerana resume yang elok meningkatkan peluang anda untuk dipanggil temuduga. 

Next, resume dah terbaik. Seterusnya anda memerlukan cover letter untuk menyatakan kepada syarikat yang anda pohon itu position apa yang anda inginkan. Jika anda memohon tanpa menyatakan tujuan, kebarangkalian adalah tinggi permohonan anda tidak diterima (whtspp kami 0167522320 untuk cover letter). Contohnya macam anda masuk kedailah. Anda masuk lepas tu senyap. Confirm tuan kedai tu tak tahukan anda nak beli apa. Sama juga macam memohon kerja nih. Anda perlu nyatakan jawatan yang anda ingin pohon. 

Saya rasa setakat ini dululah perkongsian berkaitan career ini. Inshaallah saya akan post lagi pasal career ini dilain masa. Pastikan anda mempunyai resume yang professional untuk memohon. Jika resume anda ala kadar atau anda tiada resume, kami boleh buatkan untuk anda !! Kami jugak menyediakan cover letter bersama resume & yang paling best kami akan assist anda berkaitan cari kerja, cara nak apply kerja yang betul dan apa saja yang berkaitan dengan career anda !! Whataspp kami sekarang 0167522320 !!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...