Kisah Menyedihkan Mak Cik Penjual Asam Keping Dari Pasir Puteh




Kisah Menyedihkan Mak Cik Penjual Asam Keping Dari Pasir Puteh


Petang tadi saya menerima private message di Facebook Maafsebut meminta saya kongsikan kisah si penjual asam keping yang sebatang kara.

Post asal ini adalah dari saudara Zamri Ismail yang berkongsikan kisah mak cik miskin ini di Facebook beliau

Kisah kepasar pagi tadi. Nampak sorg makcik ni duk jual asam keping. Kat umah padahal banyak je asam keping tp sebab kesian beli la. Tanya la dia dah makan ke belom katanya belom lagi. 

Lama dia termenung tetiba dia pegang tangan cakap boleh ke tlg belikan beras dgn budu sbb dari semalam xmakan nasi lagi 😭😭







Lepastu hulur la sikit duit buat beli beras tapi masih tak puas hati ni nak jugak tahu mana dia tinggal. Paksa la dia tunjuk rumah kat mana jauh jugak la ramah dia nak ke pasar besar dlm 40 minit naik bas. 

Rupanya mmg betul takde makanan & serba daif lah keadaan rumah dia. Bekalan air minum pon takde hanya tumpang kat umah jiran. Kalau sape2 yg pernah tgk mak cik ni kat pasar duk jual asam keping tu blh la sedekah sikit sorg 😿😿😿


Kepada mereka yang bersimpati dengan makcik ini bolehlah bantu beliau serba sedikit. Kat bawah ini ada nama mokcik ini, alamat dia & number akaun bank.



Saya harap anda sebarkan post ini supaya ramai dapat tahu dan dapat menghulurkan bantuan.




Ulasan

  1. Adakah makcik ni tahu nak keluarkan duitnya?

    BalasPadam
  2. Adakah mkcik ni tahu nk keluarkn duit nya? Ade beberapa sumbangan dimasukkn dlm bank nya

    BalasPadam

Catat Ulasan

Like FB Maafsebut

Catatan popular daripada blog ini

Warga Pantai Timur Kelantan Terengganu Pahang Adalah Yang Terlawa & Terhensem Di Malaysia

Nasi Kandar Paling Sedap Di Kota Bharu

Comelnya Putera Sultan Kelantan Ini