Rabu, 26 Januari 2011

Sekitar Kota Bharu

Sambil-sambil driving nie, menarik juga kalau snap photo sekitar kota bharu.


Rumah yang aku rasa sebelum merdeka dah tercegat kat sini tapi sayang nampak seperti terbiar.

Nampak tak tiram yang gemuk-gemuk nie. Memang sedap.Pakcik nie turut ajar macam mana nak kopek tiram dengan pantas dan selamat.



Kebetulan train KTMB melintas.

Jenguk-jenguk construction yang tengah berjalan dekat area kota bharu


Bayang residences di area kg tapang


Impiana condominium. yang tinggi tu phase 1. yang under construction tu phase 2.Khabarnya seunit berharga dalam rm 400000.


Blok bangunan baru dalam area HUSM dalam pembinaan. Khabarnya parking bertingkat dan pengurusan akan ditempatkan disini.



Bangunan baru SPRM negeri. Nampak cukup gah.



Bekas hotel perdana milik PNB. Pembinaan cukup pantas. Kira follow schedule lah. Perasan tak bangunan asal hotel perdana mula dicat balik.



Bazaar tok guru yang telah siap. Nama tok guru dipilih untuk mengenang jasa tok2 guru dikelantan. Apa yang aku perasan tiap unit dekat-dekat antara satu sama lain. Macam tak selesa jea.



Balai polis lama kota bharu. dibelakang pustaka awam kelantan. Favourite place masa kecik dulu dan masa sekarang. Sayangnya bahan2 bacaan kat sini tak update sangat.


Ini bahagian belakang bazaar tok guru. sebelah dengan dewan jubli perak.

Construction 2nd brigde of sultan yahya petra rancak balik selepas slow masa musim tengkujuh lepas.

Tune hotel kb. Melengkapkan rangkaiannya di setiap wilayah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...