Khamis, 29 Mac 2012

Kuala Terengganu City Scape

Ini bukan 1st time aku menjejakkan kaki ke Kuala Terengganu, dah banyak kali pun tapi aku tak bosan untuk pegi kesana sebab beberapa reasons.  Satunya, dekat dengan Kota Bharu dan dua, pantai die dalam bandar dan pilihan hotel / resort memang banyak. Nak yang murah ade, yang mahal pun ade.

Aku pegi nie pun bukan sebab makan angin tapi atas urusan kerja, so tak sempatlah nak ronda-ronda sangat nak pegi ke dalam area bandaraya. So, on the way nak balik Kota Bharu, aku melaksanakan apa yang aku minat, photography. Cumanya, gambar tak berapa lawa sebab aku lupa nak adjust ISO.

Suasana lewat petang kat Kuala Terengganu. Semua nak balik lepas seharian penat bekerja

 Aku terpesona dengan keindahan masjid terapung 

Geram aku. Banyak sungguh ikan kat tasik masjid terapung.

Aku ingat lagi last time aku datang sini, blok baru nie tengah under construction lagi

Resort sebelah masjid terapung. Nama ape entah.

Felda Residence mendominasi langit Kuala Terengganu

Simpang 4. Giant dan Mydin

Mydin Kuala Terengganu dari dekat

Jalan kat Kuala Terengganu nie luas

PB Square nampak dari jauh. Under construction

Projek apekah ini ??

Library Terengganu

Bomba penyelamat Sultan Mahmud Airport

Sultan Mahmud Airport dari jauh

Depan Sultan Mahmud Airport

5 ulasan:

  1. Tumpang tanye...

    Ada tak high end condominium di kuala terengganu yang boleh di sewa. semua saya tengok low cost dan tak berapa menarik. bakal tinggal di terengganu tidak lama lagi dan sedang mencari high end condo untuk disewa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti saya try tanye dulu...give me 1 or 2 days

      Padam
    2. Type kondo yg sarah nak tu memang takde kat k.tganu. Kalau flat biase tu mmg banyak tapi kalau nak kondo tu memang takde

      Padam
  2. Saya baru pulang dari Kuala Terengganu semalam..Resort sebelah masjid terapung tu namanya Prinzpark..bersebelahan Terengganu Equestrian Club..

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...