Khamis, 25 Oktober 2012

Ceritera Lawak Kelakar

1. Mesin Masa

Pok Mud dan Mek Mah bukan main seronok lagi dapat berjalan-jalan kat dalam shopping kompleks. Nie adelah pertama kali bagi mereka. Semua benda bagi mereka takjub dan pelik. Biaselah sebab nie pertama kali diorang tengok.

Mereka berdua tengok ramai orang menunggu untuk naik lift. Mereka pun pegi sama jugak. Tunggu punya tunggu diorang cancel naik lift, naik tangga jea. Tu pun selepas penat mereka mengambil keputusan untuk meronda kat tingkat bawah jea. 

Bila balik, Pok Mud dan Mek Mah bukan main excited lagi menceritakan pengalaman mereka kepada rakan mereka.

Pok Mud : Korang nak tau tak. Fuhh..memang ajaib.

Kawan Pok Mud : Ape yang ajaibnye ??

Pok Mud : Ade pintu ajaib. Sape masuk mesti keluar jadi lain. Ade aku tengok tu masuk tua tapi keluar 
                   jadi muda. Aku ajak Mek Mah masuk tapi dia taknak. Menyesal betul.

Mek Mah : Iye. Pastu kami nak naik tangga tapi taktau kenape tak sampai-sampai kat atas. Pelik benor. 
                    Rasenya bukan tinggi mana pun.

Kawan Pok Mud : Tu lift dengan escalator lah. Ape lah bengap sangat. Tu la aku ajak pegi bandar taknak 
                               ikut.

Pok Mud : Ye ke ?? Aduuuh..malunyee kite Mek Mah.


2. Bini nak beranak

Suami yang panik menelefon hospital kerana bininya nak beranak.

Suami : Hellloooo. Saya perlukan ambulan sekarang. Bini saya nak beranak.

Operator : Ni anak pertama dia ke ??

Suami : TAAAK. Ni suami dia.


3. Dah sembuh.

Doktor kat pusat sakit jiwa sedang menguji pesakit untuk mengetahui mereka sudah sembuh ke tak dengan menyuruh mereka terjun kedalam kolam kosong.

Doktor : Ok. Saya nak kamu semua terjun dalam kolam ni.

Semua terjun kecuali sorang. Doktor merasa dia ade potensi untuk dilepaskan.

Doktor : Kenapa kamu tak terjun ??

Pesakit : Doktor tak tengok ke air nie sejuk.

Doktor : Takleh lepas lagi nih ( dalam hati )

4. Pohon kerja

Mail nak pohon kerja kat satu company nie. Staff kat sana menyuruh Mail mengisi borang kerja. Mail pun isi...

Name : Mail b Dollah
Age : muda lagi
Address : Baju kemeja hijau dan seluar hitam
Phone : Nokia
Phone (home) : Telefon telekom
National : Panasonic
IC no : i see yes
Skill : Adik pinjam bawak pegi sekolah

Mail hulur ke staff.

Staff : ???

1 ulasan:

  1. ade lagi yang tetinggal

    sex: jarang-jarang ajaa. :D

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...