Jumaat, 19 Oktober 2012

Projek Yang Tengah Berjalan Dan Hampir Siap Di Kota Bharu

[ Updated On 23th Nov ]

Emm..sudah agak lama jugak aman tak post picture berkenaan projek-projek yang tengah buat kat Kota Bharu nie. Main reason sebab taknak ambik kerananya taknak mengulang benda sama. Takde progress alah mano, duk lagu tu jah. So aman biarkan dulu. Lepas dah rase ade berbeza sikit dengan sebelumnya barulah aman rasa suitable untuk update kat sini.

Dataran Kowamas kat Panji. Aman ambik nie sebab berkenan dengan design dia. Lawa la kot compare dengan kebanyakkan lot kedai yang ade kat Kota Bharu.


Antaranya adelah 1residence kat area Cherang. Dah naik tingkat 4 pun. Masih ade 19 tingkat sebelum siap sebelumnya. Aman rase slow skit progress construction condominium nie sebab setahu aman developer yang buat nie kalau previous project memang agak laju.


Bila KB Mall dah start dia punya construction untuk tambah 3 tingkat lagi, ramai yang teruja sebab termasuk sekali adelah cinema. Kalau tengok kat bawah crane dah start naik. Zink pun dah dipasang dan pembinaan pun memang dah start pun.



Yang nie kat Pasir Hor. Projek apartment berkos sederhana Laguna Park. Tapaknye aje ade. Struktrur takde lagi. Bila nak start buat aman pun tak tau.


Siap soon lebih kurang lagu nie design dia. Lawa walaupun apartment kos sederhana


KBCC pun aman tengok dah 60 peratus kot dah siap...

Baguslah bangunan Tabung Haji yang dah nampak uzur dan lama dah pun tengah nak dibaik pulih...

Blok baru Hospital Raja Perempuan Zainab II beserta parking bertingkat pun dah nak siap. Soon mampu mengelakkan parking and bed shortage.

At last, Hotel Perdana bawah PNB dah nak hampir bukak. Entrance pun nampaknya hampir siap. Zink yang surround hotel pun semua dah bukak. Kerja lanskap nampak pun dah start buat

Service aparment Anjung Vista kat Kubang Kerian nampaknya skit lagi nak siap. Aman ambik gamba nih masa tengah lepak kat kedai mamak. Sori, gambar kabur sikit.

 Ade iras tak dengan ilustrion dengan yang real ??

Kat Sri Cemerlang pulak tengah berlansung pembinaan apartment D Perdana Sri Cemerlang. Setingkat pun tak naik lagi. Tengah buat ground lagi kot


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...