Rabu, 28 November 2012

Pada Suatu Ketika....Berjale-jale di KLCC

Tahun 1999 dihujung tahun tersebut....

Aman ingat jelas skali waktu itu adelah 1st time aman menjejakkan kaki ke Kuala Lumpur. Bunyi macam kesiankan ? Orang lain holiday oversea, aman dapat jejak kaki ke KL pun kire dah excited sangat.. Dan bile dapat chance tu, mak oii suke bukan main. Rasa macam nak melompat. Iyelah, kalau sebelum nie kenal KL kat tv, pastu masa tu budak lagi. Mana budak yang tak suka dapat makan anginkan.


Segalanya 1st time, pegi stadium Bukit Jalil, merasa naik LRT dan komuter.

Tapi yang nie paling best....mase tu lah. Dapat tengok menara berkembar Petronas depan mata. Wahh, tingginya, kat Klate mana ada tinggi macam nih.


Emm..rase macam tak puas tengok Petronas Twin Tower nih


Dan lagi


Dan masa tu....tahun 1999....jugak kat Kota Bharu mane lah ade sangat bangunan tinggi. Yang ade pun dua tiga kerat. So bila dapat tengok, menganga mulut. Cehh..betul-betul budak kampung baru keluar bandar. Ape dah perumpamaan tu ?? Macam rusa masuk bandar ?? Lebih kurang la tu.


Menjengah tahun 2012. Bangunan Petronas Gas berdiri megah bukan main.


Aman tak saja-saja ambik gambar Mandarin Oriental


Semua gambar yang tak seberapa ambik nie masa aman dapat chance untuk ambik gambar. Sebelum nie kalau pegi sana pun takde masa free lansung.

1 ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...