Jumaat, 2 November 2012

Update : Projek Kat Kota Bharu

Alhamdulillah...dengan iziNya hari nie aman diberi kesempatan untuk berjalan-jalan mengambil gambar projek-projek kat Kota Bharu.


Overall, aman boleh cakap progress projek agak mengecewakan sebab setelah seberapa lama, percents progress lebih kurang takat tu jugak walaupun certain projek boleh dikatakan agak deras jugak pembinaannya.

Kat bawah nie adelah wing baru 8 tingkat bangunan admin kat SUK Kelantan...

Vienna Court....Memang deras pembinaanya

the largest Mydin at Malaysia kat Tunjong...Entah bila nak start buat xtau lah tapi ape yang aman tengok tadi kerja pembinaa jalan diantara Mydin dan Pavilion Tunjong tengah dibuat

Fly over Pasir Hor..Part of new road that will ease traffic here and also cut time to drive to aiport


Some of photos of Sentosa Residence at Kubang Kerian...
Rumah contoh Sentosa Residence

Tapak projek

Anjung Vista...Makin nak siap makin lawa..

Wing baru kat Hospital Universiti Sains Malaysia Kubang Kerian...

11 ulasan:

  1. Salam..maaf nk bertanya.. Jbtn pljrn kelantan, tangok bachok dekat x dgn smk padang enggang kota bharu..hotel mane yg plg dkt dgn tpt ni ye..? Maaf sbb out of topic..

    BalasPadam
  2. Agak jauh jugak.Padang Enggang nie berdekatan dengan Wakaf Che Yeh.So stay kat WCY is reasonable utk saya. Ade beberapa hotel yang boleh dipilih kat sini.Antarany Khalifah Inn,Ombak Inn,Ridel Hotel dan Holiday Villa.Ini ape yang saya tahu dan ape saya boleh suggest.

    Dan kalau kat Bachok, saya suggest Villa Daniella, Sudara Beach Resort,Tok Aman Bali,Tok Bali Resort.

    Semua info pasal hotel2 terbabit boleh google kat internet.

    Saya harap ini membantu saudara.

    BalasPadam
  3. salam aman
    jalan baru antara mydin & TP tu dah start bina ke?
    jln tu nanti keluar ikut mana eh?

    BalasPadam
  4. Dh start bina dah masa tengok hari tu. Kalau tak silap saya tembus ke jalan yg menghala ke pasir tumboh.Saya pun tak pasti nama jalan terbabit tapi kalau nak ke sk tiong,memang kena guna jalan nie

    BalasPadam
  5. kompleks masjid di Bandar satelit islam pasir tumboh dh siap ke belum admin?ke masih tahap lama lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Belum lg. Progress slow yg saya tgk

      Padam
    2. Smlm kebetulan saya lalu kat pasir tumboh..deretan kedai n surau kat bandar satelit islam tu nampak dh nk siap tp apartmnt annaim kat blakang tu xnampak ape2 progress lg

      Padam
  6. Projek battuta ville berjalan tak? Nampak macam terbengkalai je,, bkn projek jv ngan mpkb ker, blh saudara aman perjelaskan jika saudara arif ttg masalahnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya x arif sgt dlm bidang nie. Tapi dari pengamatan saya projek nixmasih berjalan cumanya at very low pace. Projek diatas tapak workshop mpkb.kalau nak tengok lebih jelas saya suggest encik tanpa nama untuk masuk lorong yg ada signboard workshop mpkb.masuk lorong tu projel nie sebelah kanan.

      Padam
  7. Battutaville terbengkalai dah. Syarikat tu pun tak bayar sewa ofis dah kena halau keluar. Sapa 2 dah beli dan bayar deposit cepat 2 la pergi terminate agreement

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukankah ada syarikat lain nak take over projek ini ?

      Padam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...