Isnin, 15 April 2013

Melihat Masjid Ayesha Kok Lanas

Terpegun

Kagum

Itulah ape yang aman boleh ungkap bila 1st time tengok dengan mata kepala sendiri Masjid Ayesha
di Kok Lanas, Kelantan. Aman masa tu on the way nak pegi ke satu tempat di Kok Lanas bila tengok masjid yang indah nie. Masa nak balik semula ke Kota Bharu, aman berhenti sekejap. Untuk melihat dan merasai sendiri kesenderhanan dalam rekaan masjid ini yang cukup indah bagi aman, lain  dari yang lain.


Kalau korang perhati betul-betul, masjid nie nampak simple jea. Design dia takde la berat mana macam masjid lain. Tapi kerana kesimplelan dia tulah yang aman kagum tu. 

Simple tapi lawa. Tak terlalu kompleks. Dengan 5 minaret, ditengahnya adelah beserta jam. Boleh kata 2nd selepas Masjid Muhammadi yang turut ada menara jam.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...