Isnin, 17 Jun 2013

Aeon Mall Akan Dibuka Di Kota Bharu


Tak sangka. Memang tak sangka. Dah lama rumour kononnya Aeon atau dulunya Jusco akan dibukak kat Kelantan. Belek suratkhabar semalam, WOW, memang dah pasti. Aeon Mall akan dibina di Kota Bharu.

Keratan berita dari Focus Malaysia 

AEON Mall to open Kota Bharu Mall

Aeon is set to build its 1st mall in kelantan on leased land in kota bharu, sources say. It is understood that the retail chain will expand to kb as early as next month. The mall is expected to cost about  RM 200 million.

Tapi diorang tak mention pulak nak bina kat mana. Hint dia kasi hanyalah di tanah berstatus pajakan, tu ajea. Aman raselah kemungkinan diorang akan bina di Lembah Sireh sebab situ saja setahu aman tanah luas berstatus pajakan. Tambahan pulak kat situ ade plan nak bina shopping mall, lokasi dia berdekatan dengan KPTM Kota Bharu. 

Gambaran pelukis mall yang akan dibina di Lembah Sireh yang mana tahu maybe Aeon nak bukak kat sini.
 Gambar ehsan dari forum SCC


12 ulasan:

  1. bestnyea..skit lagi xyah la nak shopping kb mall, tesco,mydin,giant,parkson sokmo. dah ado choice lain. tak sabar sero nak tunggu jusco buka

    BalasPadam
  2. da tau lame dah .. sy yg handle prject ni .. jun ni sy da start utk part kje sy ...shedule utk siap xsampai staun pun ..akhirnye bleh jgk bebakti utk ngeri sndri ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak sampai setahun ? Cepat tu

      Padam
    2. agak2 ad pawagam tak?

      Padam
    3. susah nak cakap.rasa macam xde

      Padam
  3. Belakang tesco sebelah terminal bas kb

    BalasPadam
  4. progress pembinaan aeon mall di lembah sireh agak laju.

    BalasPadam
  5. Balasan
    1. pasal sewaan nih anda kena berurusan dengan pihak aeon sendiri. pergi ke website dia, cari no contact.dan call no tersebut

      Padam
  6. mph bookstore xde ke

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...