Rabu, 19 Jun 2013

Sembahyang Di Masjid Baru Bunut Payung

Tadi aman singgah solat Zuhur kat masjid di Bunut Payung. Kagumnya aman tengok masjid nie dalam dan luar. Cantik sangat. Kipas siling dia pun aman tengok punye la besar, nak sama size dengan luas dewan solat.

Kerana itu aman terus snap gambar. Ape lagi reason dia. Nak share kat blog la. Kagum sorang-sorang tak best. Kena share dengan semua orang.

Gambar masjid baru Bunut Payung dari luar



Masjid nie kecik jah dan simple tapi masih terselah senibina kemelayuan


Gambaran dari dalam

Dinding dihiasi dengan ayat indah al quran. Lampu tergantung penuh mengelilingi masjid. Aman kagum tengok kipas yang tergantung tu. Besar sangat dan banyak bilah






Motif yang terdapat kat masjid bunut payung yang sempat aman snap photonye..



Gambar pintu depan pun aman ambik


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...