Isnin, 4 Mei 2015

Musang Kah Ini

Time ambo kecik dulu, kalau ada bunyi bising atas siling rumah, mak selalu cakap tulah musang. Binatang tu suka main kejar-kejar bila malam menjelang sebab musang tu spesies tido siang berjaga malam. 

Tapi...

Ambo tak pernah tengok musang tu bentuk dia macam mana. Bujur ke melintang ke ataupun macam kucing. Teringin nak kenal tapi tak tahu nak pegi cari kat mana. 

Nasib ambo baik...

Last week, cousin ambo yang menetap di KL balik bercuti. Dia pernah bagitau yang dia bela anak musang yang dijumpai kat Gerik time memandu balik ke Kelantan. Kali ni dia balik, dia bawak bersama musang belaan dia. Ambo yang tak pernah tengok musang tu lagumano mugo rasa amat teruja nak kelih. 

So...

Abe adik kakak pakcik makcik yang tak pernah tengok musang, nilah rupa binatang tu...

Comel tak....?


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...