Sabtu, 25 Jun 2016

Cinema Atau Wayang Di Kelantan

Cerita pasal nak bukak cinema kat Kelantan nih bukan baru, dah lama pun, seingat saya 4 tahun yang lepas iaitu pada tahun 2012 bilamana kalau diperhatikan kat plan KB Mall lepas expansion tu memang ada ruang untuk panggung wayang.


So excited lah bukan main rakyat kelantan sebab dapat merasa feeling tengok wayang di negeri sendiri. Tunggu punya tunggu, tahun bertambah, wayang yang ditunggu-tunggu tak dibukak.

Excitement tu kembali bila Aeon Mall yang bakal dibukak kat kelantan akan ada TGV didalamnya. So sekali lagi pakat menunggulah warga Kelantan untuk beratur depan TGV bila Aeon Mall dibukak nanti.


Tunggu punya tunggu, akhirnya Aeon Mall dibukak dengan rasminya april lepas but so sad, it is without cinema. Menurut pihak sana, mereka tidak dapat memenuhi syarat ketat yang dikenakan kerajaan untuk membolehkan pawagam dibukak.

Cerita wayang tak abih kat situ bilamana KB Mall melalui official fb mengumumkan pawagam akan dibukak kat KB Mall julai nanti. Sekali lagi warga kelantan teruja dengan berita tersebut.



Walaubagaimanapun, pihak kerajaan menafikan telah memberi green light untuk pawagam di KB Mall. Tension molek sero time tu sebab doh lama sangat duk menunggu kononnya nak kelih woye kat kota bharu.

Tapi pihak KB Mall nampaknya determine sungguh nak bukak pawagam bila banner Paragon Cinema mula dipasang kat area KB Mall bulan lepas.


Kali nih dah teruja macam dulu dah. Kemungkinan KB Mall sajo jah buat macam tu sebab persaingan dengan Aeon Mall KB. Lepas Aeon Mall dibukak memang boleh dikatakan KB Mall tak ramai macam sebelum ini. Ditambah pulak dengan syarat2 yang dikenakan oleh kerajaan negeri, kelihatannya agak mustahil untuk pawagam dibuka di Kelantan.

Apa-apa pun kita tunggulah nanti bulan julai. Kalau betul2 bukak, kita pakat gi kelih, kalau takde pun, it is still ok.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...