Jumaat, 21 Oktober 2016

Kelantan Dah Ada Port Tok Bali

Saya sebenarnya tak paham certain dari kalangan kita, maksud saya anak kelantan lah, yang menggesa kalau kelantan nak maju perlulah ada pelabuhan di kelantan.

Adakah diorang tak tahu di kelantan sudah ada port ?

Kenalkah diorang dengan Tok Bali ?


Sepatutnya kalau biasa menggunakan laluan jalan pantai dari Terengganu, pelabuhan kat Tok Bali tu jelas kelihatan.

Memanglah sekarang baru diperingkat awal, takkanlah terus nak jadi port yang grand macam port klang ataupun pelabuhan tanjung pelepas.

Apa yang saya tahu, pelabuhan Tok Bali dibangunkan secara berperingkat, secara berfasa oleh owner baru AZRB. Kenal ke tak AZRB ? Kalau saya mention pun bukan ramai yang kenal pun. So apa tunggu lagi, try lah search kat Google.





Sumber gambar : TBSB

Sentiasa update dengan info menarik kelantan. Like fb Maafsebut

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...