Selasa, 27 Disember 2016

Fast Food Restaurant & Rangkaian Kedai Makan Best Yang Ada Di Kelantan Tetapi Anda Tak Tahu

Sebelum tahun 2005, kalau nak makan fast food kat Kelantan ape jea yang ada. Yang ada pun KFC, Mcdonalds, A&W dan Pizza Hut. Kadang2 naik jemu sebab mengadap benda sama dan hati teringin nak try yang lain pulak. Namun apakah daya sebab selain 4 tu, mana ada lagi fast food chains lain yang bukak di Kota Bharu khasnya dan Kelantan amnya. 

Walaubagaimanapun, selepas tahun 2005, kita di Kelantan menyaksikan fast food restaurants mula membanjiri pasaran Kelantan. Antara yang time tu yang awal dibuka adalah Rasa Ayamas, The Chicken Rice Shop dan Secret Recipe yang menyajikan gaya makan berbeza untuk warga kelantan.
Selepas itu dibuka pulak seperti :

Burger King

Seoul Garden

Baskin Robbins 

Lepas saje KB Mall selesai renovation dan pertambahan ruang membeli belah, makin banyak yang dibuka. Antaranya :

The Manhattan Fish Market

The Sushi King

Seoul Garden Hotpot

Selain itu, yang suka makan doughnut sedap dah tak perlu risau macam dulu sebab kat Kota Bharu dah ada Dunkin Donuts dan Big Apple.Bagi yang suka minum kopi mahal2 tu pun dah tak jadi masalah sebab kat Kelantan nih pun dah ada seperti :

Gloria Jeans Coffee

 Arabica Estate

 Coffee Bean & Tea Leaf

Arnold Cycling

Pizza ? Kalau dulu terhad Pizza Hut sahaja tetapi sekarang kat Kelantan tak lagi sebab dah ade :

 Vivo Pizza

Domino Pizza

Nak makan grilled chicken ? Pun tak jadi masalah sebab kat Kelantan dah ada :

 Kenny Rogers Roasters

Nando's

Lepas Aeon Mall bukak hari tu lagi lah banyak bukak. Antaranya :

Banyak sungguh fast food restaurant kat Kelantan sejak akhir-akhir nih yea. Sampai saya rasa still ada yang saya tak list sebab terlampau banyak. 

Yang paling best adalah Subway pun akan dibuka kat Kelantan. Diorang nak buka kat Kubang Kerian. Tak sabar rasanya sebab saya memang suka sangat makan sandwish Subway. Kalau gi KL memang tak miss untuk beli.By the way, pastikan anda belako like dan follow Facebook Maafsebut untuk info2 menarik Kelantan & Terengganu. Rugi kalau tak follow dan like.