Khamis, 26 Januari 2017

Advance Macam Manakah Keretapi Api Laju China

Keretapi laju China nih ada kualiti yang tersendiri kerana sistemnya terlalu besar. Bilangan keretapi laju China nih adalah 2 kali ganda dari jumlah keretapi laju di negara2 lain disatukan. Kalau tak percaya betapa besar sistem keretapi laju China nih cuba tengok stesen keretapi kat bandar secondary kat China.

Kalau kat Bejing iaitu bandaraya utama China lagi lah massive.

Dan kalau musim tahun baru china, lebih 3 billion penumpang menggunakan perkhimatan keretapi laju ini dalam tempoh 2 minggu !! Lepas tu pulak kalau korang nak tahu keretapi laju tiba setiap 10 saat time musim perayaan ini !!

Like Facebook Maafsebut untuk info menarik !!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...