Khamis, 19 Julai 2012

Kota Bharu Malam : Satu Percubaan

Aman selalu ambik gambar siang hari tapi tak pernah lansung try nak ambil waktu malam. Bukan taknak ambil tapi capability camera canon yang aman ade nie tak berupaya nak ambil gambar waktu malam, waktu siang ok lah. 

Tapi sejak upgraded camera Nikon nie teringin jugak nak test skill.Hahaha...skill la sangat. Harap camera best tapi owner dia tak reti guna. Takpe-takpe, aman try slow-slow. Blajar bertatih dulu pastu kena sabar banyak barulah pandai macam photographers pro lain. Bile agaknya aman boleh jadi macam diorang agaknya. Hanya masa yang menentukan.


Almaklumlah tukang ambil gambar tak berape pandai, so gambar yang aman ambil malam nie pun takde lah lawa sangat. Tensen bebenor rasanya. So, dari 50 lebih photos yang diambil, tak sampai 10 yang aman kata boleh la. Menjadi la jugak.

CIMB.Antara branch bank paling lama kat Kota Bharu.Seingat aman mase aman kecik lagi dah ade CIMB kat sini.Dulu Bumiputra Bank...ASEAN for you

Lembaga Tabung Haji

On the way ke mahkamah tinggi Kota Bharu

Kat traffic lite.Mcdonalds Maxis semua ada

 Bangunan MPKB diwaktu malam

Dulu kat sini hotel

New Pacific Hotel

KBTC Mall. Dulunye Padang Bas

 Dulunya Pasaraya Bersatu, sekarang The Store. Antara supermarket awal kat Kota Bharu nie. Seingat aman mase aman kecik lagi pasaraya nie dah ade

2 ulasan:

  1. saya paling tertarik gambar last. The Store. wow! saya imbau kenangan. tempat lepak zaman dulu2 sblom muncul KBTC kat sebelah. makan A&W sume.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan saja nizam tapi aman sendiri merindui ketika padang bas masih ade kat tapak kbtc skrg.

      Padam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...