Rabu, 29 Ogos 2012

Berjogging Kat Taman Perbandaran Tengku Anis

Tepat jam 7.30 pagi, aman dah tiba di Taman Tengku Anis sebab berjanji dengan kawan sorang lagi nak jogging bersama. Terkejut aman tengok sebab ramai sangat orang kat sini. Terkejut aman tak berape nak terkejut kerana nie adelah first time aman datang kesini. Selalunya, aman lalu jea. Tak pernah pun berhenti kat sini. Kalau tak kerana kawan ajak teman dia untuk prepare bagi marathon, aman rasa memang tak kunjung lagi kat sini. So thanks la my friend sebab ajak but i come with other mission. Bukannya nak berjogging ke, nak berlari ke tapi datang nak ambik gambar. Memang ikhlas betul niat aman.

Tunggu punya tunggu, mana kawan aman nie tak sampai lagi. Bila aman call baru tau dia baru on the way. Takpelah sambil tunggu dia mari, boleh la jugak ronda-ronda sekitar taman nie sambil cuci mata melihat keindahan alam ciptaan tuhan. Dalam pukul 8 pagi baru mamat tu sampai. Cepat-cepat aman pegi mendapatkan kawan aman nie. Lepas tolong simpan segala handphone dan kunci kawan sebab dia nak pecut katanya, aman teruskan dengan mission murni aman untuk ambik gambar.

Salah satu wakaf yang pade pandangan aman boleh tahan la lawa. Kat tepi tu ade akak-akak duk tengah exercise sambil dengan muzik. Rancak lagi.


Gambar nie aman ambik kat wakaf tadi mengadap kearah pagar. Tengok tu ramai sungguh yang exercise. Tolak aman jea buat keja lain


Seronok tengok orang main bola tapi nak jugak tak reti. Skill takde, nak buat macam mane


Sori yea bro terambik gambar demo. Aman nak ambik gambar padang tu sebenornya


Ape dah orang panggil replika benda alah nie. Lupa pulak. Ok ingat dah, labu sayung. Betul ke tak aman eja tu.


Salah satu lagi wakaf.


Tak puas hati ambik gambar kat sebelah atas, ambik kat posisi lain.


Kat belakang nie rupanya ade tempat parking tapi gate kat belakang nie tak bukak


Rusa pun ade kat sini. Ade jugak burung merak, ayam dan ade la sekor dua burung tu.


Kononnye nak exercise kaki kat sini bile tengok orang lain buat. Letih wehh


Pastu try nak hanging kat sini. Takleh la pulak sebab benda nie dah sama tinggi.


Try jelah pegang dengan tangan. Kawan aman yang posing kasi pinjam tangan dia


Matahari dah start naik. Aduh dah start panas. Pegi breakfast la pulak macam nie


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...