Sabtu, 4 Ogos 2012

Buka Puasa Di Restoran Mawar Merah Wakaf Che Yeh

Bulan puasa nie kalau dapat berbuka kat luar sekali sekala bersama teman sekerja best jugak. So, kitaorang telah pun berpakat dan membuat plan secomelnya berkenaan niat murni kami semua untuk berbuka puasa kat luar.
Betullah kita hanya merancang, yang lain semua Tuhan tentukan. Plan kami untuk berbukak kat Four Season nampaknya tak kesampaian kerana meja semua sudah fully booked. Try tanya kat New Horizon dan Kengsom pun sama jugak. Rasa kecewa jugak sebab plan nak berbuka posa bersama semacam dah tak jadi. Nak dijadikan penemuan kepada penyelesaian, salah seorang rakan mencadangkan berbuka kat Mawar Merah. Eh, kat mana tu ? Tak pernah dengar pun. Rakan aman cakap makanan kat sini kira oklah dan dia pun pernah makan kat sana sebelum ini. Lokasi dia pun senang nak cari kat Wakaf Che Yeh. Masuk ikut pasar borong Wakaf Che Yeh dan selepas medan parking yang besar, akan segera nampak restaurant colour merah. Tulah Mawar Merah.

Nak dijadikan hal, kitaorang dah try cari no phone restaurant kat internet untuk buat tempahan awal tapi tak jumpa-jumpa. Nasib baiklah kawan sorang tu pegi tanya kawan dia yang lain. Akhirnya dapatlah jugak tempah meja kat sana.

Kitaorang pegi awal, dalam enam petang dah sampai. Sebabnya kami tak tahu nak order apa kerana tak familiar makan kat sini. Bila tengok kat menu dia, lebih kurang sama macam kat tempat lain. So tak jadi masalah untuk buat order. Kitaorang order ikan 3 rasa, kerabu mangga, ayam lemon, butter prawn, tomyam, sayur khailan ikan masin dan air teh o beng satu jug besar. Tak dilupakan jugak colek sebagai starter. Ceh, besar bebenar nafsu.

Bila makanan dah sampai terus tak makan dulu. Tunggu azan maghrib...

Tak sabar nak tunggu bukak posa.Sabar sabar

Colek.Emmm sedapnya

Azan dah berbunyi. Doa dulu pastu makan kurma sebijik tiga dan minum air teh o beng yang sejuk. Lega rasa yang tak mampu diungkap dengak kata-kata.hehehe

Tomyam dia sedap. Gambar diambil sebelum mangkuk tu licik habih

Overall apa yang kami order memang sedap ditambah dengan lapar seharian. Yang paling aman suka dia punya ikan 3 rasa dan kerabu mangga. Rasa nasik sepinggan macam tak cukup. Harganya pula boleh dikatakan berpatutan. Lupa pulak pasal tomyam. Tomyam dia pun sedap jugak. Cumanya ayam lemon tu rasa macam tak kena.
Habih dah bagi komen. Jom pakat go semayang terawih pulak !!

 
 




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...