Selasa, 28 Ogos 2012

Tunjuk Bakat - Satu Percubaan Photography

Aman nie memang dari kecik lagi minat pada photography. Kalau tengok orang ambik gambar, wahh...kagum bukan main. Aman pun kalau boleh nak jadi macam diorang, photographer professional. Dan kerana minatlah masa mula-mula dapat pegang duit sendiri, perkara pertama yang aman buat adelah membeli kamera. Kamera aman beli mase tu adelah Canon Digital Ixus 65. Walaupun family tak berape suka sebab diorang kate membazir duit tapi takpelah demi minat. Kerana minat semua boleh jadi.

Oklah, aman taknak berlecture panjang. Cumanya kali nie nak share some photos yang aman ambik. Favourite aman adelah mengambil gambar dalam jarak dekat sebabnya the beauty is there.

Asalnya ini adelah pucuk pisang muda yang aman ambik pada waktu pagi

 Pucuk belimbing

 Bunga pokok kertas

 Bekas kuih raya

 Buah belimbing. Sedap masak dengan udang

 Cili kecik.Pedas nih

 Timbunan magazines

 Lalat hijau

 Daun nyior

Lawa tak aman ambik gambar ?? Lagi satu semua gambar yang aman post kat sini adelah dalam size asal, maksudnya aman tak ubah lansung size dia.

7 ulasan:

  1. Lawanya Aman ambil gambar...hehe
    Aman guna fungsi kabur/blur background ke tu? boleh share sikit macam mana nak guna fungsi tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aman gune fungsi mikro.rasanye sume kamera ade fungsi. Aman amik dkt berpuluh jugak gambar dan lepas tu aman pilih yang mana menjadi.

      Memang penat jugak nak ambik gambar tp at last memang aman berpuas hati.

      Sedara ni nama ape ?? Kalau bagi komen bernamakan bagus. Takdelah aman dalam dilema sapelah gerangan tanpa nama nie

      Padam
  2. lawa sngt cuma gmbr yg kdua tu nmpak jauh ckit,kalu dkatkn ckit ag cun melecun,pstu gmbr yg ketiga tu kalu bunga tu kasi center lgi lawa,yg len lawa sesangt n perfect especially yg bekas raye tu,hehe ni juz pndngn kawe,sory for komen~

    ~forumer skyscrapercity~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Komen membina amat penting untuk aman improvekan diri aman dalam berkarya nie. Kalay takde orang lain tolong komen, mana aman nak tau ape yang aman buat tu dah ok ke tak. So bile orang lain komen, baru kita boleh nampak apa yang tak kena.

      By the way, kalau Tanpa Nama ada namakan lagi bagus. Tak pasal aman dalam dilema siapakah gerangan Tanpa Nama nie

      Padam
  3. Sori Aman. Saya yg komen pertama tu. Tq atas blog ini, teruskan ya.

    BalasPadam
  4. haha..my name is akob ,yg komen 2nd tu..slamat brkenalan ..hehe

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...