Ahad, 16 September 2012

Style Orang Tua

"Demo pilih baju takde fashion lain ke"  soal kawan mase pegi shopping kat Parkson KBTC.

"Adik nak beli baju nie untuk ayah ke?" kate dengan seorang auntie dengan penuh sopan kat Peter Libly kat Kota Bharu.

Aman duk fikir test fashion aman teruk benor ke sampai diorang cakap style aman nie style orang tua ? Susah aman nak explain sebab selama nie aman rase ok jea pakaian yang aman pilih.

"Demo nok persepsi ore atas demo macam tu ke takpun demo rase suka hati akulah nak pakai lagu mana" aju soalan dari seorang pakcik yang memang arif bab pemakaian. Memanglah boleh ikut citarasa sendiri tapi persepsi orang lain atas diri kita penting jugak. People judge people on his apperance at 1st meeting. "Jadinyo pokcik pakaian lagu mano ambo sepatutnyo beli ?" aman meminta opinion pakcik tadi. Jenuh dia explain. Aman pulak main angguk-angguk. Dah paham angguklah takkan nak geleng pulak.

Aman takleh nak share banyak ape yang pakcik tu cakap takut nanti readers boring pulak. Aman boleh cakap pakcik tu suggest kalau nak beli baju dan seluar biar kena dengan badan. Maksud dia jangan beli size besar sangat biar betul muat dengan tubuh. Seluar kan banyak cut. So pakcik tu cakap aman tak sesuai pakai carrot cut. Menda tu ? Pakcik tu suruh aman pegi kedai pastu check sendiri yang cut seluar tu macam mana. Ok pakcik. Hal macam tu small matter. Colour pakaian biar menonjol tapi takdelah sampai sakit mata tengok sebab shining sangat. Pakcik tu suruh try hijau ke purple ke tapi kaler lembut pun ok gak.

Thank you pakcik. Tak rugi pakcik jadi tukang jahit. Aman pulak ape lagi pegi shopping lah. Kan nak ikut nasihat pakcik tadi.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...