Sabtu, 29 Disember 2012

Solar Farm Di Kota Bharu

Mesti korang tertanya-tanya kenapalah aman ambik gambar restaurant Wau tu. Sebenarnya bukan kedai makan tu yang jadi fokus of the story tapi bangunan parking bertingkat PKINK tu.


Perasan tak kat atas sana tu construction tengah berjalan. Pelik pulak tu sebab condong sangat. Takkan nak buat bumbung pulak kan. 

Sebenarnya kat atas sana tu tengah nak dibuat solar farm. Maksudnya panel solar akan dipasang kat atas sana untuk mengumpul tenaga solar. Tenaga solar nie pulak akan ditukar kepada tenaga elektrik. Kiranya clean energy la nie. 

Tapi saya tak boleh pastikan pula samada tenaga elektrik yang terhasil itu untuk kegunaann sendiri atau dijual kepada Tenaga Nasional.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...