Ahad, 3 Februari 2013

Aku Tiada Masa

Aman sebenarnya tak berape gemar kalau bagi excuse macam nie :


Saya bukan taknak buat tapi mase takde nak buat

Boleh berkerut dahi aman dibuatnya. 

Manusia nie, sejak dari yang dulu kini dan yang akan datang semuanya mendapat masa sama 24 jam. Takde pulak selama nie aman dengar ade yang dapat less atau lebih dari 24 jam.

So, kenapa ada yang kasi excuse yang dia tiada masa ??

Bagi aman takde lain takde bukan only for one reason, failed time management. Kalau mase tu diuruskan dengan baik, aman rase takde masalah untuk menyelesaikan segala tugas yang diberi. Dan kadang-kadang, kerana cara macammana kita urus masa tu baik, kita ada masa terluang untuk buat benda lain macamnya spend masa untuk hobi kita. 

Jadi lain kali, kalau ade orang yang kasi excuse tiada masa, sebenarnya dia kasi hint yang dia tak reti nak mengurus masa yang dia ada.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...