Sabtu, 23 Februari 2013

Hantu Jambu Batu


Pernah makan jambu batu ? Tak kenal ? Red guava kalau tak kenal kita cakap bahasa English. Isi dia yang banyak biji dan bercolour merah pink terang tu.

Dulu aman selalu makan sebab kat belakang rumah ada tanam sepokok. Tapi dah lama KO sebab sakit tua kot. 


Nak dijadikan cerita, masa aman on flight on the way ke Kuala Lumpur, pramugari tu offer air, selalunya dua pilihan. Nampak air yang berkaler pink tu aman tanya tu air apa ? Pramugari tu cakap dengan penuh senyuman sampai nampak gigi ini red guava. Apa tu ? Tak paham jugak budak nie. Jambu batu lah. Dah lama lidah tak merase jambu batu nie, so aman ambik lah jus red guava tu.


Bagi aman, jus tu rasa weird, mungkin aman tak biasa kot. Awal-awal tu ok lagi. Lama-lama tu perut aman jadi tak sedap. Aduhh...sakitnya perut, takkan nak membuang kat sini kot. Nak sampai lambat lagi nie. Macam mana nie.

Fuhh...Memang takleh nak ceritalah betapa azabnya aman masa tu nak tunggu sampai ke airport. Berpeluh abih. Lepas flight landing, pintu bukak, aman cepat-cepat langkah panjang, nak lari melampau sangat, jadi jalan cepat-cepat. Nasib baik aman never bawak beg so terus keluar. Takyah nak tunggu nak ambik beg. 


Terus menerjah ke dalam toilet. Lega rasanya.

Cehh..Hantu betul red guava nie. 

Note : Perut aman senang meragam kalau makan/minum sesuatu yang tak biasa..hehehe..tak salah jus jambu batu sebenarnya.

2 ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...