Jumaat, 22 Februari 2013

Penang Char Kuew Teoy Tapi Di Kelantan

Rasa-rasa koranglah kalau ada sesiapa tanya, kalau kat Kota Bharu, kat mana nak makan the best ever char kuew teoy, korang nak suggest kat mana ?


Yang nie aman nak suggestkan.

First one, kat sini takde jual dish lain kecuali dua : grilled burger dan char kuew teoy. Waktu bisnes : Lepas maghrib. Lokasinya terletak betul-betul tepi KFC Stadium Muhammad 4, memang senang nak cari. Kalau susah sangat nak jumpa, tengok kat bawah nie, aman dah siap letak map lagi


Aman dah terbiasa makan kat sini, masa tengah sekolah lagi. Tapi mase tu owner dia orang lain lah. Tapi dia dah jual kot selepas bertukar career. Tapi char kuew teoy still tip top. Memang sedap sangat.

Yang kedua aman nak suggestkan terletak di Taman Bendahara Pengkalan Chepa. Penang Char Kuew Teoy itulah nama gerai nie. Lama dah gerai nie kat situ, cumanya baru sebulan dua nie aman try. Dah try sekali [ yang penting murah, korang mesti tak percaya harga sepinggan char kuew teoy tu hanya rm 3.00 ] memang lepas tu nak lagi lah. 

Kalau nak makan kat sini, aman nasihatkan datang awal [ diorang start berniaga dalam 6.30 pth ] sebab nanti ramai orang. Jenuh nak menunggu walaupun chef ada 3 tupun masih tak menang tangan. 

Yang nie memang original sebab dengar loghat diorang cakap memang loghat utara. Ada sorang aman tengok tu, tukang masak dia nak iras-iras Ustaz Don yang TV Alhijrah tu. Ada pertalian kot.

Lokasi dia didepan RHB Easy dan Snogurt. Memang senanglah nak cari kalau korang tetiba rasa nak pegi try. Nak mudah lagi nie aman dah siap kan map kat bawah.


2 ulasan:

  1. Assalamualaikum, aman datanglah try char kuey teow kat kedai sya di kubang pasu (jalan merbau), kota bharu. jalan antara pasar kubang pasu ke lampu isyarat dekat smk zainab 2. kalu tak jumpa tel 0139060881 pak nik mat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Inshaallah nanti saya akan pegi try char kuew teow di kedai pak nik mat pulok

      Padam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...