Ahad, 22 Februari 2015

Sepagi Di Pasar Kota Jembal Kat Kedai Lalat

Travel expert selalu cakap kalau nak tahu macam mana warna warni sesuatu tempat, perlulah melawat pasar. Kenapa pasar yea ? Kerana kat situ lah lanskap kehidupan dapat dilihat. Warna warni ragam setempat. Kenapa tak jea pegi ke shopping mall ? Bukan sama ke ? Confirm tak sebab shopping mall tu boleh dipanggil suatu lanskap yang dibentuk dan kita tak dapat mencari keunikkan lanskap kehidupan lokaliti disitu. 

Sebenarnya ini bukannya plan asal nak ke pasar tapi sebab uncle auntie dah ajak, so ikut je lah diorang nak shopping bekalan dapur kat sana. Kalau bagi aku sendiri, aku jarang ke pasar, too rare, kalau nak beli ape pun aku prefer ke hypermarket, tu pun sebab nak beli barangan proses siap. Selalunya mak yang rajin ke pasar. 

So, inilah dia pasar Kota Jembal di Kedai Lalat. Honestly to say, ini adalah pertama kali sejak pasar ni siap, aku menjejak kaki ke sini. Dah berapa tahun tu. 


Wooooww. Memang meriah lah pagi nih. Pasar penuh dengan orang ramai. Barangan yang dijual pun banyak. Ambik dari barang basah macam ikan, ayam, sayur semua hinggalah beg tangan perempuan pun ada. 



Pembunuhan beramai-ramai sedang berlaku dalam photo dibawah. Kalau anda lemah semangat jangan tengok


Ketam nipah. Fikir 10 kali nak beli sebab kecik sangattt...





Yang nih memang macam tak percaya. Scallop pun ade jual. Barang rare nih !!


Part nih paling best. Rambang mata rasa sebab tak tau nak pilih ape nak beli untuk breakfast. Nasi kerabu, nasi dagang, nasik gulai ikan. Kuih lagi. Aishh susah nak pilih nihhhh




Dah abih pusing satu pasar, apa lagi, blah lah. Pegi cari kedai makan berdekatan untuk breakfast pulak,jommm

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...