Khamis, 11 Jun 2015

List Projek Kat Kota Bharu

Saya nak try list down projek-projek yang tengah berjalan di Kota Bharu sekarang.



                                                                                 1. UDA sky
 UDA Land East Sdn Bhd, anak syarikat UDA Holdings Berhad, terus mengukuhkan kedudukan di pantai timur Semenanjung menerusi projek pembangunan terbaharu 'UDA Sky' di Kota Baharu, Kelantan.

Ketua Pegawai Operasi Kumpulan Bahagian Pembangunan Hartanah UDA, Datuk Mohamed Marzuk Mohamed Basir berkata projek kediaman bertingkat tinggi itu dijangka dilancar pada suku pertama 2016 dan siap pada 2018.

Ia menawarkan 348 unit pangsapuri berperkhidmatan serta 14 lot kedai dengan harga dari RM248,500 hingga RM1,372,500, katanya yang ditemui pemberita pada pada karnival perumahan 'UDA East Contempo Property Show' di laman Kuala Terengganu Golf Resort (KTGR) Tok Jembal, di sini pada Sabtu.

                                                                             2. paloh garden

                                                                                    3. cityview apartment

                                                 4. skyview apartment/service apartment by Ibis


                                                                      5.ppr wakaf mek zainab


                                                         6. tijani raja dewa mix development




                                                                            7. oasis perdana

                                                                          8. sentosa puri


                                                                           9. kota seribong


                                                                          10. Prima lagenda 


                                                                      11. giant tunjong


                                                                        12. mydin tunjong


                                                                       13. alwaqf tunjong



                                                                      14.g orange mall tunjong


                                                                             15. aeon mall


                                                                        16. platinum mall


                                                                 17. blok 8 kota darul naim


                                                                  18. istana baru kelantan


                                                                19. D Perdana Sri Cemerlang

                                                                      20. Che Siti Mall 

                                                         21. Mercure Hotel by Accor

                                              22. Affordable apartment at Tunjong by SPNB

17 ulasan:

  1. Berapa kerat je bumiputera yang mampu milik?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kena check dgn pemaju tu

      Padam
    2. Ramai melayu beli boh..demo rajin g ko pat ore lanvcar event kondo tu??hahaha..

      Padam
    3. saya agent yg menjual antara projek2 diatas... lebih banyak melayu yang beli daripada bangsa lain...
      kena check fakta dlu sebelum buat statment... fitnahnamanya tu..

      Padam
    4. saya agent yg menjual antara projek2 diatas... lebih banyak melayu yang beli daripada bangsa lain...
      kena check fakta dlu sebelum buat statment... fitnahnamanya tu..

      Padam
    5. sila follow https://facebook.com/maafsebut untuk sebarang komen dan pertanyaan. Situ saya alert lagi

      Padam
  2. buat pembangunan yang pesat tu dah bagus. tapi bila nak tingkatkan infrastruktur pengangkutan? apa guna bangunan tinggi-tinggi tapi jem mengalahkan bandar yang lagi maju dari Kota Bharu? Kota Bharu - Kubang Kerian hanyalah 5km tapi kalau tak peak hour pun (2pm-3pm) boleh amek masa sejam. tu belum naik lagi projek2 yang dinyatakan kat atas. kalau dah naik taktahulah macam mana

    BalasPadam
    Balasan
    1. satu satu la bro...

      Padam
    2. cuba sedara check post saya yg lepas.saya ada ulas berkenaan keperluan infrastruktur dlm menyokong pembangunan negeri

      Padam
    3. biasa la tu...tak membangun tak kena, membangun pun tak kena.. spt kes kesesakan laulu lintas..jalan tak sesak/jem kata kelantan tak maju..skrng jlan sesak kata tak pandai perancanga bandar..nak dapat redo manusia ni susah...

      Padam
    4. harap dapat bagi link ya author. terima kasih

      saya memang kata pembangunan pesat itu bagus. yang tak bagusnya adalah kesesakan. tiada manusia dalam dunia ni yang suka kat traffic jam. adakah traffic jam tu indikator pembangunan sesuatu tempat? tidak sama sekali. kito nok pembangunan supo KL, tapi toksah la amek traffic jam dia skali. saya tidak mempunyai latar belakang city planning, architecture etc tapi saya masih rasa yang pembangunan haruslah seiring dengan infrastruktur pengangkutan. kalau sekarang pun tak mampu nak tampung kenderaan yang ada, macam mana nak tampung kenderaan pada masa hadapan? harap kerajaan negeri mempunyai visi untuk menyelesaikan masalah ini.

      http://transportpolicy2013.blogspot.com/2013/04/congestion-in-amsterdam.html

      Padam
    5. pembangunan nih bukan terhad pada naiknya bgunan smata2 tp skop dia luas.inshaallah saya akan ulas lebih pada post yg akan dtg

      Padam
    6. kawe tengok jalan utama dari KB ke KK jah 4 lane selain highway airport, sebab tu jem parok. Apa kata jalan supo jalan bayam n jalan arteri lain pon di upgrade jugok. Betul doh hok anon atas oyat, bangunan tinggi2 tapi xdop planning utk transportation xleh jgk, tengok Shah alam or putrajaya, jem sep dio bukan seteruk jem tepat lain sebab dia punya bandar terancang n satu tempat tu banyak jalan lain hok bulih di access. Xpo kita try buat slow2, ore xmaroh sero kalu gege sikit sebab bekki jale.

      Padam
    7. saya berpendapat utk kurangkan masalah jem, tingkatkan public transport.buatkan supaya lebih reliable. so xyah naik kereta motor dah kalau kecekapan dan keboleharap sistem pengangkutan awam dipertingkat.

      Padam
  3. boh sakae sushi nak buko kb jo lo ko tu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. x sure pulak sebab xde pulak info yg nak dibuka di kb buat masa skrg

      Padam
  4. assalam boleh bagi attachment atau penerangan dkt sy ttg projek2 di atas..? yg penting harga

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...