Sekitar Perasmian Projek ECRL Di Kuantan

Alhamdulillah...

Setelah sekian lama saya menanti dan tertanya bila projek ECRL nak take off nih, akhirnya semalam secara rasmi projek ECRL telah dirasmikan oleh Perdana Menteri Malaysia, Dato Seri Najib Razak.


Projek bernilai RM55 billion ringgit ini akan bermula January tahun depan & dibahagikan kepada 2 fasa. Fasa pertama dari Pengkalan Kubor ke ITT Gombak. Fasa 2 dari ITT Gombak ke Port Klang. Projek ini mengambil masa 7 tahun untuk disiapkan dan dijangka siap pada tahun 2024. Kerajaan persekutuan akan memastikan projek ini dapat disiapkan lebih awal dari yang dijadualkan.

Bila siap, perjalanan dari Pengkalan Kubor ke ITT Gombak dijangka hanya mengambil masa 4 jam sahaja. Dan bagi mereka yang menetap di Kuantan, hanya 90 minit sahaja diperlukan untuk tiba di ITT Gombak.


Sekitar Perasmian Projek ECRL Di Kuantan Sekitar Perasmian Projek ECRL Di Kuantan Reviewed by Maaf Sebut on Ogos 09, 2017 Rating: 5

1 ulasan:

  1. Salam, Min. Cube kempen skit supaya kat klate pun ade laluan spurline retek supo kuantan , buat spurline ko airport lalu ko kbg kerian ko @ pusat bandar sbg laluan rel conneting ko

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.