Warga Pantai Timur Kelantan Terengganu Pahang Adalah Yang Terlawa & Terhensem Di Malaysia




Warga Pantai Timur Kelantan Terengganu Pahang Adalah Yang Terlawa & Terhensem Di Malaysia


Member-member saya yang bukan berasal dari pantai timur kalau ada peluang berjumpa suka sangat tanya soalan ini

Ape korang makan yea sebab aku tengah orang dari tempat kau mesti lawa-kawa

Payah saya nak menjawab soalan itu. Takdenya kita kat sebelah pantai timur ini ada makan jamu istimewa atau ubat ajaib yang menyebabkan rupa paras bak modelling terkenal.




Mungkin sebab budu kot. Orang kita kan suka makan budu.

Teori saya mungkin disebabkan kacukan kot tambahan pulak disebelah Kelantan & Terengganu. Kan dahulu kala 2 negeri ini tempat perdagangan antarabangsa. So para pedagang datang dari luar negara. Mungkin ada pedagang yang mengambil keputusan tak balik ke tempat diorang dan menetap disini lalu berkahwin dengan warga tempatan. So kerana darah campuran itulah zuriat yang dilahirkan lawa-lawa dan handsome sehinggalah sekarang.

Tu teori jea lah. Saya nak explain sebab sebenar pun tak tahu kenapa.

Mungkin korang semua tahu reasonnya. Kalau tahu tu share lah dengan komen kat bawah yea ataupun kat Facebook Maafsebut



Ulasan

  1. Mesti admin xpernah jejak kaki ke borneo lagi kan...

    BalasPadam
  2. Betul, kbykan patani, kelantan dan terengganu dahulu tempat persingahan org arab, cina, bugis dan jawa bertemu untuk berdagang, belajar agama dan berdakwah, ada juga sebagai tempat perlindungan semasa peperangan..

    BalasPadam
  3. Memang betul pun. Kalau tak percaya tanya bini saya

    BalasPadam
  4. btol mmg tk nafi kn... mmg cantik.. tp cantik bkn 1jaminan mereka seorg yg pembersih... dr kajian didapati 9 dari 10 adalah pengotor.. tk caya pergi la umah sewa mereka baik laki mahupun perempuan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya sokong

      Padam
    2. Ya la tu..mcm la korg semua tu pembersih..bdasarkan komen ko tu pun dh tahu hati ko bersih ke tidak..

      Padam
  5. Sbb byk makang ns dagang lauk ikang aye itang....

    BalasPadam
  6. Bagi aq dalam dunie ni semue nye cantik...xkesa la asal negeri or negare mne skali pon...
    Klau rase 2 cntik de yg lgi cntik...

    BalasPadam
  7. Erhhh kotornya kau...kelantan je ke yg xjaga kebersihan? Saya tgk negeri lain pun pengotor je..buktinya roommate saya..apa macam bro sis? Macam ni la, xkira la negeri mana pun..semua negeri ada yg cantik, hensem, pembersih, pengotor....nasib kau je jumpa yg pengotor tu org pantai timur, one time kau jumpa orang negeri lain pengotor baru kau iakan apa yg saya cakap ni..Geleng kepala baca statement kau ni!

    BalasPadam
  8. Semuanye sama, Allah berikn kite sbg manusia semuanya cantik.. Alhamdulillah Allah berikn akal Dan fikiran kepada kite , kesihatan kpada kite, peringatan Dan ujian untuk beramal kepadeNya, keluarga yang baik serta harmoni Dan banyak lagi... Sntiase mengingati untuk diri sndiri Dan Dan orang lain.. Sntiase beramal, berbuat baik sesama.. Yang itu baik Dan lebih bagus.. 😊😄✌️

    Selamat ari raya aidilfitri, maaf zahir batin semua 🤗🤝✨✨

    BalasPadam

Catat Ulasan

Like FB Maafsebut

Catatan popular daripada blog ini

Nasi Kandar Paling Sedap Di Kota Bharu

Comelnya Putera Sultan Kelantan Ini